Aktivnosti

ČASOPIS PONOVNO UPORABI, ZMANJŠAJ, RECIKLIRAJ – REUSE, REDUCE, RECYCLE

ZMANJŠAJ, PONOVNO UPORABI, RECIKLIRAJ

REUSE, REDUCE, RECYCLE

ČASOPIS BIOTSKA RAZNOLIKOST – BIODIVERSITY

BIOTSKA RAZNOVRSTNOST

BIODIVERSITY

ČASOPIS VODA – WATER

Časopis – VODA

Newspaper – WATER

 

Članek o našem obisku v Izmirju 

https://www.egemetropolgazetesi.com/sehit-ali-akdogan-ilkokulu-nda-surdurulebilir-cevre-ab-erasmus-projesi/32471/

 

 

Udeleženci 4. mednarodnega srečanja v Turčiji kot avatarji

Udeleženci 3. mednarodnega srečanja v Sloveniji kot avatarjiUdeleženci 2. mednarodnega srečanja v Grčiji kot avatarji

 RECYCLE, REDUCE, REUSE

Čeprav smo ves čas delali na daljavo, smo z učenci v sklopu teme RECYCLE, REDUCE, REUSE uspeli narediti kar nekaj izdelkov iz odpadnega materiala za ponovno rabo. Tudi sama sem se lotila dela in iz starega gugalnega stola naredila gugalnik, ki je namenjen branju pravljic in krasi našo novo učilnico za zgodnje učenje angleščine. Poglejte kaj vse nam je uspelo.

Zapisala: Maja Bergant

ERASMUSOVI DNEVI

Navkljub razseljenosti na različne lokacije, zaradi obnove šole, smo vseeno uspeli obeležiti Dneve Erasmus+. Ker smo ECO FACE so tudi izdelki EKO!

Zapisala: Maja Bergant

PREDSTAVITEV NALOG ZA 2. MEDNARODNO SREČANJE (za starše)

Učenke, potnice za 2. mednarodno srečanje, so pripravile srečanje za učitelje v projektu in svoje starše, na katerem so predstavile svoje naloge in plan potovanja za mednarodno srečanje v Karditsi, Grčiji.

Zapisala: Maja Bergant

2. MEDNARODNO SREČANJE GRČIJA-IZDELKI

Projektni tim učiteljev (Mateja Majhen, Irena Baraga, Renato Planinšek, Maja Bergant) ter učenke (Nina Trampuš, Marija Farič, Neža Rigler) smo v sklopu projektne naloge VODA V POEZIJI IN PROZI izdali prvo številko časopisa NOVICE IZ SLOVENIJE v slovenskem in angleškem jeziku, na katero smo zelo ponosni. Bravo ECO TIM!

NEWS FROM SLOVENIA – WATER
NOVICE IZ SLOVENIJE – VODA

Zapisala: Maja Bergant


VZPOSTAVITEV ECO-US SUPPORT ERASMUS+ INFO KOTIČKA

Na naši šoli smo postavili ECO-US SUPPORT info kotiček, kjer učenci in učitelji lahko spremljajo vse novosti in dejavnosti, ki se bodo ali pa se že izvajajo v projektu.

Zapisala: Maja Bergant


EKO GLASBILA 

V 1. razredu smo obravnavali glasbila, ki jih lahko naredimo sami in ne vsebujejo umetnih snovi. Učenci so se zelo potrudili in z veseljem objavljamo nekaj foto utrinkov.

Zapisala: Maja Bergant

EKO NOVOLETNE VOŠČILNICE ZA PARTNERJE

V decembru smo z učenci vključenimi v projekt, izdelali ekološke voščilnice. Namesto barvic smo uporabili naravna barvila, ki smo jih pridobili iz rastlin, ki rastejo v okolici naše šole. Odlično so nam uspele, kaj ne!?

Zapisala: Maja Bergant

KINODVOR : Okoljski aktivizem: kako naj se na to odzove šola?

Člani ECO-us support tima smo se 25. 11. 2019 udeležili strokovnega srečanja in ogleda filma Bojevnica. Po ogledu filma je sledil pogovor o nujnosti okoljskega aktivizma in kako naj se na to stanje odzove šola. Pogovor je vodil redni profesor dr. Robi Kroflič, njegovi sogovornici pa sta bili gimnazijka in predstavnica gibanja Mladi za podnebno pravičnost Žana Radivo ter klimatologinja in redna profesorica na Biotehniški fakulteti dr. Lučka Kajfež Bogataj.

Zapisala: Maja Bergant

Izvedba projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina predstavitve je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.